Poljoprivredni-korisnici

GLINENI CREP NA MODERNIM POLJOPRIVREDNIM OBJEKTIMA

CREATON crep, velikih dimenzija prikladan je za ekonomično pokrivanje jednostavnih i velikih krovnih površina. Slika velike površine krova postat će ukras poljoprivrednog objekta.

CREATON proizvodi malog ili velikog formata, vučenog ili presovnog crepa, mogu se vrlo uspešno upotrijebiti za pokrivanje krovova objekata za držanje konja ili drugih životinja a naročito se uklapaju u arhitekturu zgrada namenjenim seoskom turizmu.

OD TRADICIONALNIH OBLIKA DO CRJEPOVA VELIKIH DIMENZIJA

OD TRADICIONALNIH OBLIKA DO CREPOVA VELIKIH DIMENZIJA

Karakteristični element pokrivanja provincijskih krovova i poljoprivrednih zgrada je tradicionalni pljosnati glineni crep koji je u primeni već nekoliko hiljada godina. Osim toga na raspolaganju su vam i povoljne brojne velike i izrazito velike glinene krovne ploče iz ponude CREATONA za brzo i ekonomično pokrivanje krova, bez obzira radi li se o obnovi ili novogradnji.

Ako se odlučite za tradicionalne ili izrazito velike glinene krovne crepove, na raspolaganju vam je velik broj boja, oblika i površinskih obrada.

Još jedna, danas sasvim uobičajena primena: CREATON krovni crepovi omogućuju pokrivanje krova s uglom nagiba od 10°, a u slučaju nekih tipova crepova čak do 7°, što je jedinstveni slučaj u Srbiji. Takvi uglovi nagiba krovova čest su slučaj kod zgrada poljoprivredne namene.

UŠTEDA ENERGIJE I TROŠKOVA S MODERNIM KROVOM

UŠTEDA ENERGIJE I TROŠKOVA S MODERNIM KROVOM

Energetskom obnovom krova možete uštedeti novac. Naime, pravilno provetravani krov doprinosi regulaciji sadržaja vlage u unutrašnjosti, tako na primer možete uštediti do gotovo 20% gubitaka toplote. Osim toga, tu su i troškovi letnog hlađenja koje eventualno može biti potrebno.

Trajnost krova ne sme biti upitna
Krov treba biti otporan na vremenske prilike, ne sme se lako prljati, mora biti otporan na gljivice i druge štetočine te njegova boja treba biti postojana. Ovim očekivanjima može udovoljiti glina koja se već više hiljada godina koristi u građevinarstvu. Za vreme proizvodnje u površinu krovnih crepova uprži se prirodni materijal, engoba, koji ga čini još otpornijim.

CREATON krovovi s glinenim crepovima su i nakon 50 godina lepi i kvalitetni kao na početku, a njihov vek trajanja iznosi preko stotinu godina.

Proizvodi

CREATON nudi široku paletu i jedinstveni izbor glinenih crepova. Nudimo Vam vrhunsku krovnu opremu, savetodavni tim i visokokvalitetne usluge.