Proizvodni proces glinenih crjepova

DOBIJANJE SIROVINE

1. Iskopavanje sirovine 
U skladu s kriterijumima čistoće koje je postavio sam CREATON, tokom proizvodnje glinenih crepova koriste se isključivo prirodne sirovine, odnosno glina, ilovača i voda, koje se iskopavaju u neposrednoj blizini fabričkih pogona. Glina i ilovača čine glavne sastojke glinenih crepova. Obe sirovine nastale su za vreme i neposredno nakon ledenog doba. U dodiru s vodom glina se pretvara u sirovinu izrazito fine, zrnate strukture koja može primiti jako puno vode. Zbog toga se može jako skupiti, a istovremeno je izrazito otporna tokom procesa pečenja. Međutim, zbog udela kvarca ilovača ima više zrnatu strukturu od gline. Zbog visoke zastupljenosti gvozdenih spojeva u njoj tokom pečenja javlja se crvena boja, karakteristična za krovni crep. Pomoću radnih mašina s velikim točkovima dopiremo čak i na dubinu od 18 metara. Nakon završetka iskopavanja te površine opet vraćamo u prirodno stanje.

2. Transport 
S obzirom na to da se mesta iskopavanja sirovina nalaze u neposrednoj blizini fabrika nisu nam potrebni dugački transportni putevi koji opterećuju okolinu. Sirovine se prevoze direktno do fabrike, tako na primer u našoj tvornici u Großengotternu, gdje se one dopremaju transportnim trakama, a drugde kamionima.

3. Skladištenje gline 
Ako su na nekim lokacijama skladišta puna, tada iskopanu sirovinu privremeno skladištimo na otvorenom prostoru.

DOBIVANJE SIROVINE
DOBIVANJE SIROVINE
DOBIVANJE SIROVINE

PRIPREMA

4. Dozatori s silosima 
Nakon pristizanja sirovina u pogone putem tzv. dozatora s silosima one se u optimalnim dozama prevoze do uređaja za pripremanje. U smesu se doliva voda i pomoću višetonskih  miešalica se prerađuje u masu s finom, zrnatom strukturom.

5. Mlevenje na valjcima 
Pomoću tih valjaka za mlevenje masa se dalje meša i zrna se melju na ispod 20 mm.

6. Valjkasta drobilica 
U valjkastim drobilicama smesa se dalje usitnjava na veličinu ispod 0,8 mm. U našem pogonu u Guttauu smesa se usitnjava čak i na veličinu do 0,035 mm. Pomoću ove metode postižemo izrazitu tvrdoću naših proizvoda "PREMION" i "KERA-Biber".

7. Sleganje 
Nakon toga smesa se na transportnim trakama prevozi do posebnih posuda za taloženje, gde ostaje otprilike dve nedelje, sve dok pripremljena sirovina ne postigne savršeno stanje u kojem joj se više ne menja sadržaj vlage.

8. Kružni dozator s cediljkom 
Nakon što sirovina postigne savršeno stanje ona se dalje prenosi u kružni dozator s cediljkom, gdje se potom smesa navlaži i presuje u male glinene prutiće istih dimenzija. S obzirom na to da više nije zrnate strukture sada je možemo smatrati idealnom za oblikovanje.

PRIPREMA
PRIPREMA
PRIPREMA

Formiranje oblika

9. Vakumska presa 
Sirovina se dalje prenosi u vakumsku presu koja će polugotovi materijal oblikovati u jedan komad gline bez krajeva i ukloniti će i zadnje mehuriće vazduha iz mase.

10. Žica za rezanje 
Nakon toga se pomoću vrlo oštrog žičanog rezača komad gline bez krajeva reže na pojedine predoblike crepa.

11. Revolverska presa 
Putem transportnog sistema polugotovi uzorci dospevaju do revolverske prese gde krovni crepovi dobijaju svoj konačni oblik. Ulaze u kalupe pod visokim pritiskom. Osim toga na presu je priključena i jednosmerna struja, kako bi polugotovi proizvodi lakše izlazili iz kalupa. Te visokopritisne prese izrađuju 3000 krovnih crepova na sat. Radni kalupi izrađeni su od raznih gipsanih i livaoničarskih materijala u livaonici koja je u vlasništvu pogona. Prednost gipsanih kalupa je u tome da oni primaju vodu koja se za vreme presovanja istisne i na taj način se stvara vodeni film između kalupa i sirovog komada. Na ove kalupe deluju ogromne sile i trenja, pa ih zato ih treba više puta dnevno izmeniti.

Formiranje oblika
Formiranje oblika
Formiranje oblika

OPLEMENJIVANJE

12. Uređaj za sušenje 
Nakon presovanja sirovi se komadi prevoze do uređaja za sušenje i tu ostaju više sati. Na taj se način vlaga još jednom odstranjuje iz pojedinih komada. Sušenje je osnovni preduslov oplemenjivanja koje tek sledi.

13. Postupak engobiranja/nanošenja premaza 
Tokom engobiranja, koje je najrašireniji proces oplemenjivanja, mašina za prskanje nanosi maglicu finog glinenog taloga na površinu krovnih crepova. Za vreme pečenja engoba se stopi u jedinstvenu celinu sa samim crepom. Ovaj postupak omogućuje nam da odredimo boju glinenog crepa i da je trajno sačuvamo u originalnom stanju. Na taj način nastaje naša vredna kolekcija "NUANCE". Nanošenje premaza se u načelu odvija na isti način kao i engobiranje jer na površinu krovnih crepova, pre daljnjeg transporta u peći, i ovdje nanosimo smesu premaza dobijenu iz usitnjene i unapred otopljene rude pomoću kabina za rasprskavanje. Naši veliki glineni crepovi "FINESSE" imaju premaz za zaštitu krova, isto kao i naši krovni crepovi iz ekskluzivne kolekcije "NOBLESSE" s vrlo glatkom površinom. Zbog toga neočišćene čestice ne ostaju na njima jer će ih već prva kiša jednostavno oprati. Iz tog razloga krovovi s CREATON crepovima s premazom čak i nakon nekoliko decenija deluju kao novi i optički su privlačni.

OPLEMENJIVANJE
OPLEMENJIVANJE
OPLEMENJIVANJE

PROCES PEČENJA

14. Predgrejavanje 
Prethodno obrađeni crepovi se premeste u tzv. H-kasete čija uloga je da osiguraju jednoliki dotok toplote na sve glinene crepove.  Međutim, pre no što polugotovi crepovi dospeju u tunelsku peć, prvo moraju proći predgrejavanje.

15. Tunelska peć 
Nakon toga se odvija pečenje crepova na temperaturi većoj od 1000 °C  u dugačkoj tunelskoj peći. Taj proces traje više sati. Usled visoke temperature glina postaje kompaktnija i otvrdne, crepovi se donekle skupljaju, a istovremeno gube čvrstoću. Stvaranje glinenog crepa se u suštini može opisati pomoću dve vrste procesa koji se odvijaju u peći: 
a) Pretvaranje kristala na temperaturi od 550 °- 600 ° C.  
b) Nastaje izvesna količina otopljenog premaza koja će spojiti elemente neotopljene tokom hlađenja..

16. Hlađenje 
Nakon procesa pečenja crepovi se pomoću ogromnih ventilatora ponovo rashlade do sobne temperature.

PROCES PEČENJA
PROCES PEČENJA
PROCES PEČENJA

DALJNJA OBRADA

17. Hlađenje 
Nakon procesa pečenja crepovi se pomoću ventilatora hlade do prosečne temperature.

18. Kontrola kvaliteta 
Nakon hlađenja sledi kontrola kvaliteta crepova tkom koje ih se kucne čekićem. Naime, na osnovi dobijenog zvuka moguće je prepoznati je li stanje criepa zadovoljavajuće. Uz to proverava se zadovoljava li crep optičke kriterijume CREATON kvaliteta.

19. Vezanje u bale 
Ako ispečena roba zadovoljava proveru kontrole kvaliteta, crepovi se pomoću polipropilenskih traka s mogućnošću reciklaže vežu u male bale.

20. Skladište 
Zapakovani crepovi odlažu se u skladištu te se kamionima prevoze na gradilišta.

DALJNJA OBRADA
DALJNJA OBRADA
DALJNJA OBRADA

Proces proizvodnje prikazan na video snimku

Proizvodi

CREATON nudi široku paletu i jedinstveni izbor glinenih crepova. Nudimo Vam vrhunsku krovnu opremu, savetodavni tim i visokokvalitetne usluge.