Jednostrešni krov

Jednostrešni krov

U današnje vreme krovovi na jednu vodu su jako čest odabir i arhitektonsko rešenje kosih krovova. Kod takvih krovova nije moguće koristiti klasične sisteme pokrivanja slemena. Kako bismo izbegli lim kao skupo i komplikovano, a ujedno i estetski manje privlačno rešenje, CREATON u okviru svojeg asortimana krovnog pribora nudi rešenja od gline, potpuno identičnog materijala kao i crep. 

Specijalni crep za završetak jednostrešnog krova u potpunosti je prilagođen potrebama modernog krova kao podslemeni ventilacioni crep ali kao i levi i desni ivični crep. Za svaki od ovih crepova postoje i razrađeni detalji pričvršćivanja crepa.

Krovna oprema koja se koristi za pokrivanje jednostrešnog krova rezultat je vlastitog CREATON razvoja uzimajući u obzir specifičnosti sistema.

 

KROVNA OPREMA ZA JEDNOSTREŠNI KROV

 

PRESOVANI GLINENI CREP

ZAVRŠNI CREP ZA JEDNOSTREŠNI KROV

ZAVRŠNI CREP ZA JEDNOSTREŠNI KROV

To je specijalno izrađeni crep koji osigurava estetsko i tehničko rešenje završetka jednostrešnog krova. Izrađen je od gline i ne zahteva posebno održavanje. Njegova širina poklapa se sa širinom osnovnog crepa te se zato može položiti odmah u nastavku u zadnjem redu. Pričvršćuje se univerzalnom kopčom protiv nevremena.

IVIČNI ZAVRŠNI CREP ZA JEDNOSTREŠNI KROV

To je specijalno izrađeni crep kojim se zatvara spoj ivičnog dela krova  i završetka jednostrešnog krova. Izrađen je od gline i ne zahteva održavanje.

CREP POLOVINA ZA JEDNOSTREŠNI KROV

CREP POLOVINA ZA JEDNOSTREŠNI KROV

Tokom pokrivanja jednostrešnog krova može se dogoditi da radi estetskog i sigurnog pokrivanja zatrebamo polovinu crepa. Korištenjem takvog crepa mogu se izbeći nestručna rešenja.

VUČENI GLINENI CREP

ZAVRŠNI CREP ZA JEDNOSTREŠNI KROV

ZAVRŠNI CREP ZA JEDNOSTREŠNI KROV 

To je specijalno izrađeni crep koji osigurava estetsko i tehničko rešenje završetka jednostrešnog krova. Izrađen je od gline i ne zahtieva posebno održavanje. Njegova širina poklapa se sa širinom osnovnog crepa te se zato može položiti odmah u nastavku u zadnjem redu. Pričvršćuje se univerzalnom kopčom protiv nevremena.