STREHA KROVA

STREHA KROVA

Po tehničkim zahtevima, streha je najbitniji deo krova. Na strehi se skuplja kompletna voda i sneg koji padnu na krov, takođe se preko strehe mora osigurati ulaz vazduha neophodan za ventilaciju krova.

Kod valovitih crepova velikog formata, oblik crepa osigurava dodatni ulaz vazduha za ventilaciju, dok kod ravnih crepova količinu vazduha za ventilisanje možemo povećavati ugradnjom ventilacionog crepa na strehi.

Zatvaranje otvora prostora kontraletve i vala na crepovima radi se pomoću zaštitne rešetke i češlja za strehu krova. 

Krovna oprema za strehu krova su originalni CREATON proizvodi koji su optimizirani za celi sistem.

 

DODATNA KROVNA OPREMA ZA STREHU

 

PRESOVANI GLINENI CREP

OSNOVNI CREP

OSNOVNI CREP

Koristi se za pokrivanje krovnih površina. Pokrivanje krova sa valovitim crepom povećava se površina preseka vazdušnog prostora ispod crepa a time protok veće količine vazduha. Time se postiže bolje isušivanje konstrukcije i otparivanje zgrade te poboljšanje mikroklime u potkrovnom stanu.

CREP POLOVINA

CREP POLOVINA

Sa crepom polovina osiguravate pokrivanje na pola crepa a time veću sigurnost od prokišnjavanja i veću sigurnost protiv jakih vetrova. Završetak redova je bez rezanja crepa, krovne uvale se izvode sa jednostavnije kao i drugi delovi krova koji dobijaju originalni element za profesionalni završetak krova.

VENTILACIONA TRAKA

VENTILACIONA TRAKA

Ima funkciju propuštanja vazduha u vazdušni prostor kontraletve. Perforacije na traci osiguravaju ulaz vazduha a istovremeno onemogućuje ulaz ptica i drugih životinja. Dostupna je u crnoj ili crvenoj boji, u kolutima od po 5 metara.

Češalj za strehu

Češalj za strehu

Služi za zatvaranje vazdušnog proreza koji nastaje između nulte letve i donjeg dela crepa. Sprečava ulazak ptica i insekata, a istovremeno propušta vazduh za ventilisanje. Zbog svojeg lameliranog oblika dovodi do povećanja ventilacijskog preseka. Naručuje se u jednometarskim komadima.

VUČENI GLINENI CREP

OSNOVNI CREP

OSNOVNI CREP

Koristi se za pokrivanje krovnih površina.

CREP ZA STREHU

CREP ZA STREHU

Osigurava odvodnju kišnice u žljeb (oluk).

CREP POLOVINA

CREP POLOVINA

Za estetsko i sigurnije završavanje redova crepa i kod određenih širina krova potreban je crep  polovina kako bi se izbjeglo rezanje ili neki drugi nestručni zahvat.

VENTILACIONI CREP ZA STREHU

VENTILACIONI CREP ZA STREHU

U nekim slučajevima potrebno je dodatno povećati količinu ulaza vazduha na strehi krova. U takvim slučajevima može se primeniti ventilacioni crep za strehu. Površina preseka ulaza vazduha po crepu iznosi 10 cm² te je stoga moguće znatno poboljšanje građevinsko-fizičkih osobina krova.

Kod pokrivanja crepom falcovani biber takođe je moguće dodatno povećati ulaz vazduha sa ventilacionim crepom gde površina preseka ulaza zraka iznosi od 10 cm² po crepu. 

VENTILACIONA TRAKA

VENTILACIONA TRAKA

Ima funkciju propuštanja vazduha u vazdušni prostor kontraletve. Perforacije na traci osiguravaju ulaz vazduha a istovremeno onemogućuje se ulaz ptica i drugih životinja. Dostupna je u crnoj ili crvenoj boji, u kolutima od po 5 metara.

Češalj za strehu

Češalj za strehu

Služi za zatvaranje vazdušnog proreza koji nastaje između nulte letve i donjeg dela crepa.  Sprečava ulazak ptica i insekata, a istovremeno propušta vazduh za ventilaciju. Zbog svojeg lameliranog oblika dovodi do povećanja ventilacijskog preseka. Naručuje se u jednometarskim komadima.